Τι είναι λέβητας συμπύκνωσης;

Οι λέβητες με τεχνολογία συμπύκνωσης είναι και οι μόνοι πλέον που κυκλοφορούν στην αγορά, έχοντας αντικαταστήσει τους λέβητες συμβατικής τεχνολογίας. Επιτυγχάνουν αποδοτικότερη λειτουργία και μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης (συμβατικός βαθμός απόδοσης έως 108%) από τους κλασσικούς λέβητες, με τη συμπύκνωση των καυτών υδρατμών που περιέχονται στα καυσαέρια και ανακτώντας έτσι τη λανθάνουσα θερμότητα της ατμοποίησης τους, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα είχε χαθεί. Συγκεκριμένα μέσω ενός ειδικού εναλλάκτη, εκμεταλλεύεται τη θερμότητα των καυσαερίων, με την ψύξη και τη συμπύκνωσή τους, μετατρέποντας ένα μέρος των υδρατμών σε νερό το οποίο αποβάλλεται μέσω αποχετευτικού σωλήνα. Η θερμότητα που θα χανόταν στην ατμόσφαιρα μέσω της αποβολής των καυσαερίων σε υψηλή θερμοκρασία, ανακτάται πλέον στο σύστημα. Λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας των καυσαερίων σε ένα λέβητα συμπύκνωσης (45-50 oC)

Επιπλέον οι λέβητες συμπύκνωσης φέρουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και μεταβαλλόμενων στροφών ανεμιστήρα (inverter), που καθιστά αποδοτικότερη τη λειτουργία του λέβητα.

Λόγω των παραπάνω οι λέβητες συμπύκνωσης επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας 15-35% αναλόγως το σύστημα θέρμανσης στο οποίο είναι εγκατεστημένοι και είναι φιλικότεροι για το περιβάλλον καθώς έχουν πολύ λιγότερους ρύπους.ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Τι είναι λέβητας συμπύκνωσης;
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης