Πως εξοικονομώ ενέργεια στην κουζίνα;
- Η αποδοτικότερη μορφή ενέργειας στην κουζίνα είναι το μαγείρεμα με φυσικό αέριο.
- Ζεστάνετε όση ποσότητα νερού χρειάζεστε και όχι παραπάνω, κατά προτίμηση με τη χρήση βραστήρα ή σε μαγειρικό σκεύος με καπάκι.
- Σβήστε το φούρνο ή την εστία λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
- Μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η θερμοκρασία μπορεί να πέσει έως και 20-25°C.
- Τα μαγειρικά σκεύη πρέπει να εφαρμόζουν σωστά στις διαστάσεις της εστίας. Τυχόν ακάλυπτη επιφάνεια εστίας, οδηγεί σε ανάλογη σπατάλη ενέργειας (20-30%).
- Με τη χρήση χύτρας ταχύτητας εξοικονομούμε 30-60% ηλεκτρική ενέργεια.